مراحل وشرایط طلاق غیابی
مراحل طلاق غیابی چیست؟
مراحل طلاق غیابی چیست : در هر مرحله از رسیدگی به دعوا در دادگاه، اوراقی برای حضور طرفینِ دعوا ارسال میشود که به آن ابلاغیه میگویند. هرگاه ابلاغیه مذکور اصلا به خواندهی دعوا (یعنی شخصی که دعوا علیه او طرح شده) ابلاغ نشده باشد یا در محل سکونت وی به یکی از بستگانش تحویل داده شود و خوانده در نتیجهی این ابلاغ در جلسهی دادگاه حاضر نشود یا لایحه نیز نفرستاده باشد، چنانچه رأی به محکومیت وی صادر شود، رأیِ صادره غیابی محسوب میشود.
شرایط طلاق غیابی از طرف مرد
طبق قانون ایران، حقِ طلاق به مرد داده شده است و چه زن در دادگاه حاضر شود چه نشود حکم راجع به طلاق صادر میشود. اما اگر زن در دادگاه حضور نیابد و لایحه هم ندهد رأی صادره راجع به طلاق، غیابی میشود و زن در مهلت ۲۰ روز حق واخواهی دارد. به درخواست مرد امکان صدور رأی طلاق وجود دارد اما برای ثبت طلاق مرد باید حق و حقوقِ مالیِ زن که عبارت است از مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت، نفقهی ایام عده، نفقهی و..را بپردازد
شرایط طلاق غیابی از طرف زن
با وجود شرایط زیر زوجه می تواند تقاضای طلاق را مطرح نماید:
مادهی ۱۱۳۰ قانون مدنی اینگونه مقرر میدارد:
درصورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی میتواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود دادگاه میتواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده میشود.
ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب و در مدت یک سال بدون عذر موجه؛
اعتیاد زوج به یکی از مواد مخدر یا ابتلای وی به مشروبات الکلی که بر اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. در صورتی که زوج به تعهد خود عمل ننماید یا پس از ترک، مجددا به مصرف مواد مذکور روی آورد بنا به درخواست زوجه طلاق انجام خواهد شد؛
محکومیت قطعی مرد به حبس پنج سال یا بیشتر؛
ضرب و شتم یا هر گونه سوءِرفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زوج قابل تحمل نباشد؛
ابتلای زوج به بیماریهای صعبالعلاج روانی یا ساری یا هر گونه عارضه صعبالعلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید؛
خودداری از آمیزش، بیاعتنایی و اهانت به همسر، ازدواج مجدد وفادار نبودن در زندگی زناشویی و ارتباط نامشروع هم میتواند از دیگر موارد عسر و حرج باشد.
مطابق مادهی ۱۱۱۹ قانون مدنی: طرفین عقد ازدواج میتوانند هر شرطی که مخالف با اقتضای عقد مزبور نباشد، در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنماید. یعنی طرفین میتوانند هر شرطی را که نامشروع و غیر قانونی نبوده و با شالوده و ذات عقد ازدواج در تعارض نباشد را در عقد نکاح شرط کنند. مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر، زنِ دیگری بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا علیه حیات زن سوءِقصد کند یا سوءِرفتاری نماید که زندگانی آنها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود، زن بتواند با مراجعه به دادگاه و اثبات شرایط حاصل شده، طلاق خود را بگیرد.
مطالعه مطالب بیشتر:
از قواعد تمکین چه اطلاعاتی دارید
جدیدترین اخبار مهریه کدام است؟حق ملاقات فرزند مشترک پس از طلاق به چه صورت است؟
از حق حبس و ارتباطش با مهریه و نفقه چه میدانید؟
انواع عده را بشناسیم؛ عده وفات، عده طلاق، عده زن باردار، عده در عقد موقت
اجازه پدر برای ازدواج لازم هست یا نه؟
چه نوع مالی می تواند مهریه قرار داده شود؟
وکیل قدرت فراقانونی ندارد؛
اما مانع تضییع حق شما به دلیل نا آگاهی از قوانین و مقررات می شود.
خط ویژه : ۰۹۱۲۷۶۳۸۸۵۲
شماره های تماس : ۰۲۱۷۷۰۶۲۵۲۳ – ۰۲۱۷۷۳۸۳۵۱۲
موسسه حقوقی میلاد عدالت با حضور وکلای زبده در دپارتمان های تخصصی خانواده، کیفری و حقوقی(ملکی، سرقفلی، ثبتی، قراردادها و….) آماده پیگیری پرونده ها و احقاق حقوق شما عزیزان می باشد.